All-round

Als gediplomeerd pedicure - en lid van branchorganisatie ProVoet - heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

Ketenzorg

In Noord-Kennemerland-Noord heeft HONK ketenzorg, contracten afgesloten voor de Diabetes klanten. Als de praktijkondersteunende van uw huisarts tijdens de controle besluit dat u onder de ketenzorg valt, kunt u een pedicure uitzoeken die is aangesloten bij HONK (ik dus). 

De verzekering vergoed ALLEEN het Medisch gedeelte van de pedicure behandeling. U kunt dan ook van te voren in het gesprek aangeven of u alleen de Medisch noodzakelijke voetzorg wilt of de complete behandeling. Voor de complete behandeling wordt een eigen bijdrage gevraagd. Deze kunt u per pin of contant voldoen. Het restant wordt dan bij HONK ketenzorg gedeclareerd.

Zo houden we alles mooi onder controle.

Podotherapeut

Soms stuurt de podotherapeut dat u door voor behandeling. Indien dat gebeurd en u bent diabetespatient, gelden er dezelfde regels als bij de klanten welke onder de ketenzorg vallen. Het verschil zit nu alleen in het feit dat ik de overige kosten declareer bij de podotherapeut.  Overigens geldt ook hier dat u kunt kiezen voor alleen het Medische gedeelte of de complete behandeling

Medisch Pedicure Sport

9 December 2016 heb ik het diploma Medisch Pedicure Sport behaald. De voeten van sporters verdienen extra aandacht. Immers als de voeten niet in optimale conditie zijn, beïnvloed dat de prestatie. Niet alleen de voeten maar ook de schoenen worden beoordeeld. Heeft u een afspraak neem dan uw sportschoenen mee.  De behandeling is ook gericht op preventie. Hoe voorkom je dat de voeten problemen opleveren. Nieuwsgierig? Maak een afspraak.

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.