- Mijn specialiteiten

Medisch Pedicure

Als gediplomeerd pedicure - en lid van branchorganisatie ProVoet - heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Als Medisch Pedicure ben ik bekend met Diabetes, Reuma, Spasmes en specifieke klachten van de oudere voet. Het vervaardigen van ortheses, behandelen van ingroeiende nagels en reparaties van de nagels, hoort ook in ons vak thuis. Als Medisch Pedicure Sport is de sporter ook welkom (wel even de sport schoenen mee) en door de opleiding Oncologisch Voet Verzorger ben ik ook in staat de oncologische voetklachten te behandelen.

Medisch Pedicure Sport

9 December 2016 heb ik het diploma Medisch Pedicure Sport behaald. De voeten van sporters verdienen extra aandacht. Immers als de voeten niet in optimale conditie zijn, beïnvloed dat de prestatie. Niet alleen de voeten maar ook de schoenen worden beoordeeld. Heeft u een afspraak neem dan uw sportschoenen mee.  De behandeling is ook gericht op preventie. Hoe voorkom je dat de voeten problemen opleveren. Nieuwsgierig? Maak een afspraak.

 

Oncologisch Voet Verzorger

In 2018 heb ik de opleiding tot OVV afgerond. Een pittige opleiding waarbij er veel werd geleerd over kanker.Niet alleen kennis over de behandelingen maar ook over de gevolgen voor onze voeten. Zowel de huid als de nagels kunnen hier gevolgen van ondervinden. De verplichte stage in het ziekenhuis heeft veel indruk gemaakt en meer inzicht gegeven in de diverse behandelingen.

Samenwerking

Door een intensieve samenwerking met de Podotherapie en HONK Ketenzorg is het mogelijk dat een gedeelte van de behandeling door de basisverzekering vergoed wordt. Let wel, vooralsnog kan dit alleen voor Diabetes klanten welke door de Praktijk Ondersteunende Huisarts wordt doorverwezen. De POH doet een aantal testen en bepaald of u doorverwezen wordt. Vervolgens kunt u een afspraak maken.

Echter, de zorgverzekering heeft bepaald wat wél en niet onder de Medisch Verantwoordelijke Voetzorg valt. Het is altijd mogelijk om in mijn praktijk de keuze te maken. Alleen de Medisch Verantwoorde Voetzorg te ontvangen of de gehele behandeling. In het laatste geval betaald u een bedrag bij.

Kiest u alleen voor de Medisch Verantwoorde Voetzorg, dan worden alleen de problemen aangepakt. Dus bijvoorbeeld de 2 of 3 verdikte nagels en de likdoorn. 


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).


Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.


Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.


Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.