Voetentraining

Voetentraining. Wat is het??

Voetentraining is het oefenen van de spieren in de voet. De voet moet beweeglijk zijn in de gewrichten en de spieren. Samen zorgen ze ervoor dat alle onderdelen van de voet goed samenwerken waardoor er een optimale afwikkeling ontstaat.

De voet is de basis van het lichaam en is bij staan en lopen super belangrijk. In de voet zitten 33 botjes en diverse banden en spieren, welke invloed hebben op elke beweging van de voet, hoe klein dan ook.

Al deze botjes worden door de banden bij elkaar gehouden en de spieren zorgen voor een samenwerking van alles. Als deze spieren verslappen kan de structuur van de voet enigszins veranderen.

Op het moment dat we schoenen aantrekken, gebruiken we onze spieren niet meer optimaal. Door het trainen van deze spieren en deze te verbeteren, kunnen we de voeten weer in een goede conditie krijgen. De voet wordt beweeglijker en sterker, beter belast en de houding zal in het algemeen verbeteren. Dit kan grote effecten hebben in het dagelijks leven en kan ervoor zorgen dat het lopen en staan verbeterd en de kans op vallen verkleint.

Deze oefeningen kunnen we inzetten bij een Hallux Valgus of Rigidus, hol- of platvoeten, doorzakkend voorvoetgewelf, klauw -en hamertenen of hielspoor. Tijdens de oefeningen kan u gebruik maken van een massageballetje, een handdoek of een elastiek. Deze kunt u bij mij kopen.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Vraag erna in de praktijk tijdens de behandeling.

Kunt u niet wachten en wilt u meer weten? Klik dan op de button. U komt dan op de pagina van de Voetentraining. Hier vindt u veel informatie per aandoening en een aantal gratis oefeningen. Heeft u interesse?

Daar kunt u meer informatie vinden en evt inschrijven op webinars of de cursus volgen.